TARİHÇEMİZ

Erken Çocukluk Eğitimi

Hasta Yaşlı Hizmetleri

HASTA BAKIM

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN AMACI:

Ülkelerin gelişmesi ve kalkınması sanayisine ve eğitimine bağlıdır. Sanayileşmenin ve eğitimin

Temel unsurlarından biri de bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarına sahip kalifiye elemanlardır. Bu elemanların bilgi ve becerisinin ölçüsü ekonomik başarının temelidir.

Mesleki Eğitim programlarının ağırlık noktası; kişileri bir meslek alanında istihdam edebilme amacına uygun olarak hazırlanmış bir müfredata göre eğitim yapmaktır. Bu eğitim bölgenin ekonomik gelişmesi ve işgücü isteklerine katkısı ölçüsünde toplum için değerli bir servet, refah güvenlik için bir yardım aracıdır.

Yatırımların en önemlisi insan eğitimi için yapılan yatırımlardır. Bu yatırımlar ülkemizin endüstrideki hızlı gelişmesine paralel olarak ihtiyaç duyduğu teknik insan gücüne olan ihtiyacı önemli ölçüde azaltacak veya ortadan kaldıracaktır.

Kalifiye elemanların istenilen nitelikte olabilmesi ancak mesleki eğitim ve öğretimle olur. Gençlerimizin ekonomik, sosyal, kültürel ve teknolojik gelişmelere uyumlu, teknik bilgi ve yetiştirilmelerine Teknik Lise ve Endüstri Meslek Liseleri üstlenir

Mesleki eğitimin amacı ülkemizde ihtiyaç duyulan eğitilmiş teknik insan gücünü yetiştirmektir.

Bunu yaparken de Teknik Öğretim Kurumları ile sanayi kuruluşları arasında bir köprü kurulması ve böylece bir bütünlük sağlanması hedeflenmektedir. Bu hedefler doğrultusunda eğitim ve öğretimin istikrarlı bir şekilde yürütülmesi için bakanlığımızca her türlü araç-gereç, alet ve makineler ve her türlü imkân, teknik okullara tahsil edilmiş, eğitim ve öğretim için devreye sokulmuştur.

Bu çerçevede; okulumuz geniş bir meslek alanı içerisinde becerileri kazandıran ve bu becerileri destekleyen mesleki bilgilerin yanında gerekli ve yeterli kültür kazandıran bir kuruluş olarak 2009'da eğitim ve öğretime açılmıştır.

OKULUN GENEL ÖZELLİKLERİ

a) Okulun Tarihçesi: 2009 yılında AK Şemsettin Lisesi ile aynı binada Şahinbey Kız Teknik ve Meslek Lisesi olarak eğitim öğretime başlayan okulumuz, 2014 yılı Şubat ayında kendi binasına taşınmıştır.

b) Genel Özellikleri: Şahinbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, gündüzlü ve sadece kızlardan oluşan öğrencilerle eğitim yapmaktadır. Okulumuzda Pansiyon bulunmaktadır.