Robot Takımınızdan 12. Uluslararası Meb Robot Yarışmasında Çeyrek Final Başarısı

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ve TÜBİTAK iş birliği ile Sivas´ta düzenlen üniversite ve lise katılımlı uluslararası 12. Meb robot yarışmasında 4087 katılımcı 3007 robot arasında yarışma yapılmıştır. Okulumuz robot takımı 5 kategoride yarışmalara katılmıştır. Çizgi izleyen robot kategorisinde 493 robot arasında ilk 64 finalist robot arasına girmiştir. Daha sonra peş peşe iki rakibini eleyerek  çeyrek finale (ilk 8) yükselmiştir. Çeyrek finalde ise hiç hata yapmamasına rağmen birkaç saniye farkla kaybetmiştir.

14.05.2018 410

Bilişim Teknolojileri öğretmenlerimiz Şefik Yalman , Yılmaz Yalçın ve robot takımımızda yer alan bilişim teknolojleri öğrencilerimiz geçen sene 11. Uluslararası Meb Robot Yarışmasına katılarak ilk deneyimlerini yaşamışlar ve Çizgi İzleyen kategorisinde sıralamada 83. olmuşlardır. Busene ise Çizgi İzleyen kategorisinde 493 robot arasından çeyrek finale (ilk 8 ) kalarak büyük başarı göstermişlerdir.

Ayrıca serbest proje, hızlı çizgi izleyen, caretta caretta ve tasarla çalıştır   kategorilerinde de ilk deneyimlerini yaşayan ekibimiz önümüzdeki sene bu kategorilerde de daha iyi sonuçlar almak ve derece ile dönmek için çalışmalarını sürdüreceklerini belirttiler.

Öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi emeklerinden dolayı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.